lördag 20 augusti 2011

Vampire Café, Tokyo


UPPLEVELSE
Vampire café är den första av den här typen av restauranger jag besöker i Tokyo. Vi letar i ca 40 min ute på gatan innan vi hittar en liten skylt i ett trapphus med loggan Vampire cafe .
I Tokyo är det lätt att missa fantastiska ställen eftersom man är ovan att leta uppåt istället för rakt fram.
Vi tar hissen upp till 8 våningen. När hissdörren öppnas stiger vi in i en liten hall nästan som i en vanlig lägenhet. I ett litet bås klätt i rött och svart sammet står" Hovmästaren" en vacker manlig vampyr med vitt ansikte och blodröda läppar. Han kollar noga att våra namn står med på listan, prickar av och drar sedan undan ett rött skynke som hindrat oss ifrån att se in i restaurangen.




Vi går lite nervöst förbi honom - Han är ju ändå Vampyr liksom....Och han är inte den ända upptäcker vi snart!!! Faktum är att alla är vampyrer inne i restaurangen.....även gästerna och låt mig då tillägga att inte som på maskerad aktigt sätt utan som en livs stil. Dessa Japaner är vampyrer på middag och party på vampire cafe´.



Drink menyn ligger inuti en liten kista

INREDNING & MATEN
Restaurangen består av olika små och stora bås i rött sammet. Golvet är rött som blod. Om man inte vill bli sedd av övriga gäster så kan man dra för draperiet på sitt bås helt och hållet.
I mitten av rummet står en mörk kista med massvis med ljus och runnet stearin, lager på lager.
Belysningen är mycket dov och begravnings musik spelas i bakgrunden.

Här kan man beställa både varma och kalla rätter. Samtliga rätter är gjorda med en konstnärlig kreativ tusch. Det går även att komma hit för en drink eller en Ashi , ända kravet är att sällskapet beställer in minst två snack rätter till drinkarna. Priserna är rimliga.



Vampire´s ostbricka

Maskerad sallad


Goda drinkar efter maten

Våran bartender för kvällen

Blod rött vin

Adress till Vampire´Cafe´
La Paix building 7f, 6-7-6, Ginza, Tokyo

1 kommentar: