måndag 29 augusti 2011

The Lockup, Tokyo



UPPLEVELSE
Någon som har hört talas om "bakom galler restauranger"??
 Ett restaurangfenomen som är oerhört populärt i Japan. Om inte så låt mig få presentera en av dem vars namn är The Lockup. Temat på denna Izakaya är spökhus och underjordisk fängelse håla. Det tar mig två veckor att leta upp den här restaurangen för den är komplicerad att hitta. I det här fallet måste jag skryta om min förmåga att aldrig ge upp när det är någonting jag vill. För tillslut så lyckades jag.

Det första som händer när vi stiger in på The Lockup är att vi får gå i en nedsläckt underjordisk korridor som leder fram till diverse skrämsel moment. Vi får gå förbi blodiga spöken och en bizzar inspärrad docka som sitter i elektriska stolen. Den som vill fega ur bör kanske göra det redan här..

Men vi stannar.
Fångväktare kommer och möter oss, tar på oss handklovar och leder oss till våran cell. Talar till oss på ett främmande språk och drämmer igen celldörren i en gäll smäll. We are locktup. !!
Hjälp!!! Jag måste då på toaletten.....


Under kvällens gång så händer det att fångar rymmer. Livsfarliga spökfångar!! Hela stället släcks ner och sirenerna tjuter. Fångväktare springer ifrån alla håll och kanter och lyser med ficklampor in i våran cell för att se vem som rymt. Har man otur så hinner den förrymda öppna just din cell och skrämma skiten ur dig innan fångväktarna tar honom. (vilket så klart hände mig)
Kanske blir summan av kardemumman av detta att jag är aningen rund om fötterna när vi vid midnatt knallar hemåt..





INREDNING OCH MATEN
Inredningen är klockren. Vi befinner oss i ett underjordiskt valv som består av små och stora gallerrum. Tumanhand cellen är liten som attans men mycket charmig. Det finns stora gallerrum som rymmer kanske upp till 20 personer.

Detta är en izakaya vilket betyder japanskpub med mat och dryck. Det finns mängder av olika smårätter på menyn och det är bara att peka  på det man vill ha och oavsett vad man beställer så är maten ljuvligt god. Vilket egentligen är rätt otippat på just det här stället.

Drinkarna får man i finurliga varianter. Sprutor, provrör, piller. Populärast är jätte ölen som severas i ett 1L provrör.
















The Lockup ligger i Shibuya

lördag 27 augusti 2011

Cowgirl , New York


UPPLEVELSE
Vi är rejält jetlagade när vi kommer till Cowgirl för lunch. Vårat plan landade en timme tidigare  en beräknat och eftersom klockan bara var 12 så fick vi inte tillgång till vårat hotellrum. Men jag kan inte tänka mig en bättre start på våran New York resa en att börja här på Cowgirl.
Sarta våran semester med det jag gillar mest!!  I´m a lucky duck!!!
Cowgirl kanske inte är en tvättäkta tema restaurang som dom i Japan. Men det är defenetivt en speciell atmosfär här. Och ja det finns ett tema. Ordet Cowgirl säger väl en del.



INREDNING OCH MATEN
Det som gör Cowgirl så speciellt är framför allt inredningen.Cowboy (eller ska jag kalla det cowgirltema) Inne i restaurangen är det mysigt med rutiga dukar och massor av detaljer på väggarna. Men det är framförallt ute serveringen som fångade min uppmärksamhet. Eftersom det finns så många otroligt trendiga uteserverigar i New York så skiljer sig den här ifrån resten. Med sitt trä staket och roliga skyltar. Dessutom har det ett perfekt läge i coola West Village.

Maten är god. Tex Mex , hamburgare och pizza. Men menyn bjuder på mer en så, för dem som vill ha mer så finns det tex bruch. Vi är dock så jetlagade att vi nöjer oss med lilla.






(Glömde jag nämna att denna restaurang varit med i sex and the city)

torsdag 25 augusti 2011

Rainforest Café, London





UPPLEVELSE
Vem hade kunnat ana att det ligger en tropisk regnskog i centrala London.? Närmare bestämt mitt på Piccadilly Cirkus. Tre våningar full med tropisk miljö, vilda djur och djungeltema.
 Då och då under vårat besök börjar djuren röra på sig och var beredd på att höra djungelvrål och elefant skri emellanåt. Helt normalt inget att bry sig om!
 Shoppen på översta våningen är full med souvenirer om någon vill ta med sig ett djungel minne hem.



INREDNING OCH MATEN
Tre våningar som sagt med palmer, lianer, apor, elefanter och lejon i naturlig storlek. Baren är  den plats som är coolast inredd. Där finns en stor svamp i ena ändan och barstolarna är mycket speciella.. Ta dessutom en extra titt på bardisken!! 
 Drinkarnas namn som alla har en antydan till rastafari är inte heller tråkiga.
Även maten har hämtat sin inspiration ifrån rasta och det exotiska.









ADRESS
20-24, Shaftesbury Ave
London
W1D 7EU


www.therainforestcafe.co.uk

onsdag 24 augusti 2011

Alice in wonderland, Tokyo


UPPLEVELSE
Varje liten detalj inne på Alice är lite av en saga.  I från allra första intrycket är jag helt såld. När vi kliver ut ifrån hissen blir vi sittandes på rosa stolar i en liten labyrint av mystiska tidnings väggar i väntan på att bli insläppta . Vi får vänta en stund på vårat bord, vilket bara triggar upp spänningen ännu mer Vad finns där bakom?.  Överallt hörs japanska glada röster och skratt. Restaurangen är dold bakom labyrinten och klockan tickar oavbrutet.
Tillslut  dyker the mad hatter upp  från ingenstans och vi får äntligen komma in. Och jag lovar det här är den mest fantastiska restaurang jag någonsin varit på. Överträffar alla förväntningar och jag tror att jag hade kunnat stanna här i all evighet om jag hade fått. Alice är nämligen som att stiga in i en saga. Maten, drycken, inredningen, personalen, stämningen överträffar det mesta.





I väntan på ett bord kan man sitta här.


INREDNINGEN OCH MATEN
Vi befinner oss i ett korthus. I taket fladdrar spelkorten omkring i vinden. Golvet är en schack bräds plan. Längst in i restaurangen står en jätte stor kaffekopp vilket tyder på att vi nu har krymt i storlek. Kanske krympte vi redan när vi åt förrätten en sallad med meddelandet" Eat me" på.

En tickande box placeras vid bordet med meddelandet "open me" Vi öppnar boxen och inuti finns en klocka. Klockan går baklänges och tickar oavbrutet. Allt vi upplever på Alice denna kväll har aldrig hänt ? Eller har det?

Maten är fenomenal. Alla smaker är så väl kombinerade och så kreativt upplagd. För den som älskar mat är det här den ultimata upplevelsen. Alla maträtter har någonting med sagodjur att göra. Ingen rätt är den andra lik. Men allesammans bjuder på en show.


Alice egna vin "Drink me"

" Eat me"






" Soon Alice find herself in  garden of taking live flowers"


Drink menyn i en lustig hatt





ADRESS
Alice ligger i området ginza

tisdag 23 augusti 2011

Cabbages&Condoms, Bangkok





UPPLEVELSE
Antagligen är detta stället lika kult förklarat som utpekat till en av världens mest konstigaste restauranger. . Det är väl jätte bra med ett ställe som stödjer aids forskningen och  som sticker ut lite med sitt budskap. Men vad som kanske sticker ut ännu mer är en uppblåst kondom på servitörens huvud?  Tillräckligt konstigt för dig?. Cabbages & condoms brukar av just den anledningen finnas med på alla listor över " The worlds must unusual  restaurants"


Vi skrattar över barens lustiga namn "Captain condom" Vi går en runda och spanar in alla kondom klädda dockor i dvs kreationer.  Känns lite som en blandning mellan en restaurang och ett kondom museum.




INREDNING OCH MAT
Även utan kondom klädda dockor hade denna restaurang varit intressant.  För den är vacker. 
Det gamla teakhuset med snurrande trä fläktar i taket ger en bra kontrast till ett annars modernt Suhumvit. I mitten ligger dessutom en stor lummig trädgård med en härlig ute servering. Det är också väldigt grönt här. Känns egentligen inte alls som Bangkok.


Maten är bra. Mesta dels thaimat på menyn men även lite andra rätter. Priserna är mycket låga och en del av pengarna går till stöd för aids forskningen. Stället har hängt med ett tag.


















Inga mint tabletter efter maten här inte!


HITTA HIT
Cabbages & Condoms
Sukhumvit 12, 10110, Bangkok.

www.pda.or.th/restaurant/